lauantai 6. lokakuuta 2018

Elinpiiri 2018


Kävimme Pyynikillä syömässä. Ajelimme sen jälkeen ruskan värejä katselemassa ympäri Pyynikkiä. Sokoksen parkkitalon neljännestä kerroksesta saimme paikan, ja ajoimme hissillä alas. Kuljimme tuttua käytävää Kauppahalliin. Kurkkasin vasemmalle, olisiko erikoiskauppa sittenkin tullut takaisin. Kaipasin tuttuja viikunoitani. Ei ollut myynnissä sillä paikalla. Antiikin tuntija olisi arvioinut arvoesineitä. Ei ollut mukana. Käännyimme oikealle ja kävelimme tuttuun kahvipaikkaan. Istuimme taas pienessä pöydässä käytävän vierellä. Minä menin vielä tekemään loton, kuten aina ennenkin. Nyt otinkin kaksi Eurojacpottia ja kolme Lottoa plussauksella. Paula vaelteli ympäriinsä. Istuin keskikäytävän keskikohdalla penkissä ja kuuntelin kahden vieressä istuvan juttelua. Oli sen verran agressiivista, etten halunnut osallistua. Paula saapui hapari kainalossaan, joten palasimme autolle. Ajoin Ratinan sillan alta Ratinan sillalle. Katselimme oikealle nousseita kerrostaloja ja lausuimme samat asiat niistä. Uuteen kauppakeskukseen emme poikenneet. Tätä vauhtia luulen, ettemme koskaan poikkeakaan. Kuten emme ole käynyt Ikeassakaan. Minä välttelin Ideaparkkiakin monta vuotta. Paulan kyllä vein sinne porteille, mutta istuin autossa odottamassa. Myönnän, olen siellä kävellyt väsyksiin asti muutaman kerran. Jakken kanssa kerran haimme sieltä ruokapaikkaa. Sopivaa ei löytynyt.
Lauantaina ajoimme mökille, Valkeakosken kautta. Aina alamäet huruttelin ja seurasin polttoaineen kulumista. Pienin kulutus mökille päin oli 4.2 l/100 km, mittarin mukaan. Katsoin aina nopeusmittaria ennen alamäkeä ja taas sen jälkeen. Olen oppinut jokaisesta myötämäestä, miten paljon se antaa vauhtia, jokuset ei yhtään, mutta polttoainetta säästyy silloinkin, koska syöttö lakkaa rullatessa. Parhaat mäet antavat kymmenen kilometriä lisää vauhtia. Se täytyy huomioida jo ennalta, ettei tule ylinopeutta. Suurimmassa mäessä mennessä ajan kuuttakymppiä silloin, kun lasku alkaa. Mäen pohjalla vauhtia on sata. Riivattu, kun siinä kohtaa alkaa just 60 rajoitus. En malta jarruttaa, kuluisi jarrupalat ja polttoaine hukkaan. Vauhti kyllä hiljenee seuraavaan ylämäkeen sopivaksi. Laitikkalassa pojilla oli kauppa vielä auki, sunnuntaina he lopettavat talveksi. Ostimme kolme juuri leivottua leipää.
Mökillä olimme vain hetken, menimme hautuumaalle hoitamaan kolmea hautaa. Kuunliljojen litkuuntuneet lehdet pois, haravointi päälle, työ oli tehty.
Palasimme kodin lämpöön, olin eilen lämmittänyt uunia ensimmäisen kerran tänä syksynä. Vedon kanssa oli pirstaamista taas kerran, mutta sain palamaan tällä kertaa ilman palovaroittimen pärähdystä.
Vielä on käytävä Lahdessa hoitamassa kaksi hautaa. Näin kierrämme eloamme, ruokakauppa, mökki, hautausmaat. Aina samat paikat, melkein samaan aikaan, vuodesta toiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti