keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Tapetaanko ja mitä

Ilves

Mahtaako maakuntaeläimemme saada osakseen sudelle satavaa kuraa. Hirmuisesti ponnistaen saatan havaita joitain hyväksyttäviä näkökohtia susivihalle. Mutta että ilveskin pitäisi lahdata samaan pataan. Kissaihmiset, tuon suloisen karvapallukan kasvattajat, hermostuvat heti, kun lumeen jää jälki. Koiraihmiset haluavat pitää koiransa ulkona yön päivän kanssa. He haluavat antaa lemmikeilleen vapaan saalistushetken. Ymmärrän, vaikken hyväksy. Jos lemmikin on ottanut, on sille voitava tarjota muunlainen elämä kuin suden syöminen tai ilveksen saaliiksi joutuminen. Koiran tai kissan vapaa liikkuminen on vaan jo vuosia ollut kiellettyä. Ei ole oikein syyttää ilvestä tai sutta omista virheistään. Samoin on laita kotieläinten suojaamisen, sisälle tai kunnon aitaukseen.

Eikö voitaisi vaatia keittiöveitsiin sellaista pallukkaa kärkeen, etteivät naisihmiset voisi tökätä sitä toisen rintakehän sisään. Eikö voitaisi kieltää kaikki puukot miehiltä. Voisimmeko lopettaa ALKO:n, olisiko kuivattava järvet, ettei juhannuksena hukuttaisi. Pilkkimisen kiellon kaikki varmaan ymmärtävät, samoin rasvan, sokerin, ylensyönnin, soutamisen, pyöräilyn, remontoinnin. Voisimmeko lopettaa höpötyksen kattojen lumikuormista, säästyisi joukkueellinen keski-ikäisiä miehiä. Pitäisikö autoilu kieltää, hirvet lahdata, lehmät lopettaa, jopa pässi on tappanut ihmisen. Olisipa se helppoa, kun vaan pyssyillä voisimme hoitaa ongelmat, ai mutta mitä tai ketä ammutaan.

1 kommentti:

  1. Hah hah, hyvä juttu! Tosi on, että järjen käyttö pitäisi sallia, ja että kohtuus kaikessa ja että yhteispelin sääntöjen noudattaminen kunniaan. Kaikkinaisesta "totalitarisoinnista" on surkeita kokemuksia ja vastaavasti täydelliseen anarkismiin ei ihmiskunta liene koskaan kypsä, toisin sanoen: täysi suitsiminen on tuhoon tuomittu ja täysi vapaus ja mielivalta ei ihmisluonnon vajavaisuudelle sovi.

    VastaaPoista